Bild på gräs med vattendroppar

Livscykel

Vi har tagit fram fyra olika livcyklar eller flödesschema för att tydliggöra de olika stegen tills dess att produkten finns att köpa i butik men också vad som händer med en produkt när den blir avfall.

Under en T-shirts livscykel kan vi se hur många olika transporter och de resurser det går åt för att producera en produkt, i det här fallet en t-shirt.
Om vi lämnar produkter till återvinning kan vi följa stegen från dess att du handlar produkten i butik tills dess att det blir en ny produkt. Om produkten istället går till energiutvnning så blir det i Hässleholms kommun till fjärrvärme. Matavfallet går både till återvinning och energiutvinning i form av biogödsel/kompostjord och biogas.

Läs mer här

En t-shirts livscykel keyboard_arrow_right
Återvinningscirkeln keyboard_arrow_right
Matavfallets väg keyboard_arrow_right
Brännbarts flöde keyboard_arrow_right

Senast uppdaterad:

Vill du boka ett studiebesök?

Vi kommer gärna ut och håller i ett studiebesök eller tar emot studiebesök på Hässleholm Miljö. Vi anpassar besöket efter vilka ni är och vad ni har för mål med besöket. Vi har dock färdiga rekommendationer för de olika ålderskategorierna, har ni annat önskemål berätta gärna det för oss när ni bokar studiebesöket.
Boka studiebesökkeyboard_arrow_right