tecknad pojke och flicka, sura

Will & Wilja

Will och Wilja anväder vi oss utav när vi vill förklara något på ett lättsamt sätt. tex. matsvinn. Eftersom både Will och Wilja har ett brinnande intresse för miljö utforskar och testar de gärna på olika saker.

Will

Will är en smart och nyfiken kille som tycker om att läsa böcker och spela på sin elgitarr. Han gillar också att träna parkour och träffa sina nära vänner. Will spelar även tennis på sin fritid och både läser och skriver mycket då han drömmer om att bli en journalist i framtiden. Han är duktig i skolan och engagera i elevrådet samt skriver för skolans blogg. En av de viktigaste frågorna som Will älskar att skriva om är miljöproblem och hur vi som människor kan hjälpas åt att förhindra dem. Han, tillsammans med elevrådet, håller på med en kampanj om hur skolan kan minska sitt matsvinn, vilket är en mycket viktig fråga.

Wilja

Wilja är en äventyrlig och sprallig tjej som älskar skvaller och vara ute och köra sin kickbike. Hon gillar att spela datorspel och har många vänner. Wilja spelar också fotboll på sin fritid och drömmer om att bli en youtuber eller influenser när hon växer upp då hon tycker det är roligt att filma med hennes actionkamera. Hon och hennes gäng tycker att det är tråkigt på skateparken då där inte finns så många soptunnor vilket gör att där blir väldigt skräpigt. De brukar samlas en gång i månaden och plocka upp skräpet i skateparken. Wilja funderar på att göra en youtube film om nedskräpningen för att påverka andra.

Bild på Will & Wilja

Senast uppdaterad: