Bild på Will och Wilja i en skräpig stad

Cleanite - för alla skolor!

Skräpet har tagit sig in överallt. Det finns i era klassrum, det finns på skolgården, i haven, på stan´, i skogen – it´s everywhere! Nu är det dags att göra någonting, nej, ni MÅSTE göra någonting. Samla ihop ert team to make it clean och tävla i Cleanite.

I Cleanite bildar varje klass ett team och klasserna tävlar mot varandra för att plocka så mycket skräp de bara kan! Den skolklass som plockar mest skräp kommer vinna ett fint pris från oss på Hässleholm Miljö.

Ni kan själva välja att organisera en Cleanite-tävling inom årskurs F-3, 4-6, 7-9 eller hela skolan. Meddela oss att ni är med, hur det gick och vilken klass som plockade mest så kommer vi ut och uppmärksammar er innan sommarlovet.

Hur gör ni för att vara med?

Anmäl er till Håll Sverige Rent, som driver för den nationella skräpplockningen, och berätta för oss på Hässleholm Miljö att ni ska vara med och slutligen: ge er ut och plocka skräp! Hässleholms officiella skräpplockarvecka går av stapeln vecka 19. Men det går givetvis bra att plocka skräp både innan och efter den veckan.

  1. Börja med att prata er samman i arbetslaget/arbetslagen hur ni vill göra.
  2. En ansvarig tar på sig att anmäla årskurs F-3, 4-6, 7-9 eller hela skolan till ”Skräpplockardagarna” på www.hsr.se Länk till annan webbplats.. Anmälan är öppen till 31/5.
  3. När ni anmält er får ni en kod som gör att ni, helt gratis, kan beställa material till skräpplockningen från Håll Sverige Rent, www.hsr.se Länk till annan webbplats..
  4. Mejla eller ring till Hässleholm Miljö och berätta att ni är med i Cleanite!
  5. Bestäm hur ni ska avgöra vinnaren i tävlingen. Det kan göras genom att väga skräpet eller helt enkelt genom att räkna antal påsar eller bästa teamwork.
  6. Återkoppla till vaktmästaren vilken dag ni ska ha skräpplockning, så hen kan ombesörja så skräpet försvinner från skolan. Vaktmästarna i Hässleholm får lämna avfallet gratis på Hässleholm Miljös ÅVC:er under vecka 17-20 om de uppger att de har skräp från Skräpplockardagarna.
  7. Använd gärna kommunikationsmaterialet som finns här, där ni kan sätta in ett foto på klasserna och allt skräp.
  8. Fyll i formuläret, mejla eller ring för att meddela vem som vunnit på just er skola.

Telefon: 0451-26 82 00

Mail: hassleholmmiljo@hassleholm.se

Bild på Will och Wilja

Ladda ner powerpointen för att kunna sätta in ett foto på allt skräp ni samlat ihop eller ett gruppfoto på klassen och allt skräp ni samlat in.
Senast uppdaterad:

Vill du boka ett studiebesök?

Vi kommer gärna ut och håller i ett studiebesök eller tar emot studiebesök på Hässleholm Miljö. Vi anpassar besöket efter vilka ni är och vad ni har för mål med besöket. Vi har dock färdiga rekommendationer för de olika ålderskategorierna, har ni annat önskemål berätta gärna det för oss när ni bokar studiebesöket.
Boka studiebesökkeyboard_arrow_right